Stichting Katwijkse Activiteiten organiseert sinds 2001 het Oud & Nieuw evenement. Het afgelopen jaar waren er zo’n 4800 jongeren gekomen om bij ons de jaarwisseling te vieren. Met een brede programmering van bands en DJ’s in drie tenten en in het jongerencentrum Scum voorziet het evenement in de behoeften van de jongeren uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Het evenement is in 1995 opgezet om de toenmalige rellen, het vandalisme en het geluidsoverlast binnen Katwijk tegen te gaan. Met 500 bezoekers in 1995 en 4800 bezoekers in 2009-2010 is het evenement gegroeid naar een volwaardig festival en is het een begrip geworden in Katwijk en omstreken.

Door samen te werken met zoveel mogelijk verschillende jongerenorganisaties, jongeren uit verschillende subculturen, risicojongeren en Bureau Halt en Factorwelzijn voor de professionele ondersteuning werft SKA 200 vrijwilligers uit allerlei gelederingen jongeren uit Katwijk. De vrijwilligers motiveren hun vrienden en achterban om het evenement te bezoeken, waardoor er in de nacht van Oud & Nieuw rust is in de wijken van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. SKA betrekt jongeren actief bij het evenement, ze kunnen in de verschillende werkgroepen als vrijwilliger, coördinator of bestuurslid hun ideeën binnen het evenement uitvoeren. Dit zorgt voor een grote draagkracht onder de jongeren en de motivatie om vaak jaren lang vrijwilliger te blijven bij SKA.

In de toekomst zal SKA er weer alles aan doen om het evenement elk jaar op een hoger niveau te tillen. Wij doen dit graag in samenwerking met Welzijnskwartier, gemeente Katwijk, politie, sponsors, fondsen, Bureau Halt, de vrijwilligers, de bezoekers en alle andere betrokken partijen.