Omroep MAX heeft de Taptoe Delft 2014 opgenomen met 8 camera’s. Inmiddels wordt er hard gewerkt om van deze opnamen een mooie televisieregistratie én DVD te maken. Omroep MAX heeft bekend gemaakt dat de Taptoe Delft 2014 verdeeld over 2 delen zal worden uitgezonden op de Nederlandse televisie. Deze data zijn de zaterdagen 24 januari en 21 februari 2015. De uitzendtijden worden later bekend gemaakt.

Omdat volgens de mediawet beelden pas vrij mogen worden gegeven na televisie-uitzending zal de levering van de DVD dus pas na 21 februari 2015 plaatsvinden. Dat betekent dat bestellers van de DVD nog even geduld moeten hebben voordat zij de DVD in huis zullen krijgen.

Wilt u ook in bezit komen van deze fraaie registratie van Taptoe Delft? Bestel dan nu alvast uw exemplaar van de DVD in onze webshop.

 

Special item: Internationale dans en muziek tijdens Taptoe Delft 2014

DELFT – Op vrijdag 12 en zaterdag 13 september a.s. is er de negende editie van Taptoe Delft. Traditiegetrouw heeft Taptoe Delft altijd een ‘special item’ tijdens de show. Dit is een onderdeel van het totale programma welke geheel in eigen beheer is geproduceerd. Tijdens dit item krijgen meestal zang, dans en muziek speciale aandacht.

Vorig jaar werd al gestart met de productie van een Russisch muziekonderdeel waarbij zang en dans centraal stonden. Naar aanleiding van de ramp met de MH17 in Oekraïne besloot de organisatie dit onderdeel te schrappen uit het programma. Niet uit politieke overweging maar uit respect voor nabestaanden die bij deze ramp zijn omgekomen leek het de organisatie niet gepast een ‘vrolijk’ programma onderdeel met dit thema te presenteren.

Muziek en dans kent geen grenzen

In korte tijd moest er een alternatieve invulling worden bedacht voor dit belangrijke programma onderdeel. Hoewel dit, midden in de vakantietijd, een geweldige opgave was voor de organisatie is het toch gelukt. Mede dankzij de samenwerking met professionele deelnemers kon in enkele weken tijd een nieuwe choreografie met muziek worden bedacht.

De Douane Harmonie is één van die professionele orkesten en heeft een heel breed repertoire. Daar kon de organisatie verder mee.

De dansgroep die bestaat uit bijna 50 dansers van een speciaal samengestelde dansgroep van Het Nova College (Dansacademie uit Haarlem), International Dansensemble Paloina uit Amsterdam en Theater Internationaal o.l.v. Desiree Rebel konden daarop hun dansen aanpassen. Er werden dansen en kostuums uitgezocht vanuit verschillende landen.

dansgroep TaptoeDelft2014